SPØRGSMÅL OG SVAR

OPSÆTNING OG INSTALLATION

Hvilken IP-adresse får jeg?
Når du køber en KAZOOM internetforbindelse, får du tildelt en privat dynamisk IP-adresse. Hvis du ønsker en offentlig dynamisk IP-adresse, så kontakt os på kundeservice@kazoom.dk. Dét koster dig heldigvis ikke ekstra!

Du har ikke mulighed for at få en fast IP-adresse, og oftest er det heller ikke nødvendigt for dig som privatkunde. I enkelte tilfælde kan man som privatperson dog have brug for en fast IP-adresse: Hvis man eksempelvis har en server stående på sit hjemmenetværk, vil en fast IP-adresse være nødvendig. Det er en specifik efterspørgsel, og hvis du ikke efterspørger dét, har du som udgangspunkt ikke brug for en fast IP-adresse.

Har du behov for en fast IP-adresse, er der måder at omgå det på. Prøve fx. at google lidt på DDNS – Dynamic DNS – som er en måde at navngive dit netværk, så du ikke mere er afhængig af at skulle have en fast IP-adresse. Så er der også lidt penge sparet ved det.

IP-adressen, du får tildelt med KAZOOM, er en IPv4 adresse. Det er almindeligt kendt, at IPv4 adresser er ved at slippe op på verdensplan, og derfor er afløseren klar i form af IPv6 adresser. IPv6 adresser er ikke noget, KAZOOM har mulighed for at tildele, men det er også meget få kunder, der vil have et behov for at få IPv6 adresser. IPv6 adresser er overvejende nødvendigt til professionel brug og især til firmaer, der handler med lande, hvor IPv6 adresserne er mere udbredt. Hos KAZOOM følger vi selvfølgelig udviklingen og holder os opdateret om behovet for IPv6 adresser. På nuværende tidspunkt er der tilstrækkeligt med IPv4 adresser, og derfor er der endnu ikke et generelt behov for IPv6 adresser.

Hvordan opsætter og installerer jeg min router?

Opsætning og installation af din router afhænger af din specifikke router. Her skal du læse dén vejledning, der medfølger din egen router. Hvis du ikke allerede har en router, har vi nogle anbefalede routere, der dækker forskellige behov og prisklasser. Fælles for alle routere er, at de skal forbindes til din fiberboks. Enten har du allerede fået monteret en fiberboks fra Fibia, eller også vil fibernetudbyderen komme og montere og installere en fiberboks hos dig, hvis du har mulighed for at få KAZOOM på din adresse.

Din router forbindes til din fiberboks med et kabel med rj45 stik i begge ender. Sådant et kabel medfølger, når du køber en router. Længden på kablet er typisk 1-1,5 meter, så hvis du ønsker, at din router skal placeres længere væk end dét, skal du købe et længere kabel, eksempelvis dette kabel. Kablet forbindes fra dén port i routeren, som routerens vejledning foreskriver, til  fiberboksens LAN 1/port 1 eller LAN 4/port 4.

 

Hvordan skifter jeg navn og kode på mit wi-fi?

Det er muligt at skifte navn og kode på dit wi-fi. Her skal du tjekke routerens vejledning, hvis du ønsker at ændre navnet på dit trådløse netværk (SSID) samt password. Det er vigtigt for sikkerheden, at du laver et password til dit wi-fi, så udefrakommende ikke uhindret kan anvende din internetforbindelse.

Skal jeg have lavet en ny installation i mit hjem?

Afhængig af om du allerede har en fiberboks installeret eller ej, kan der være behov for, at du skal have besøg af en tekniker, der opsætter en fiberboks på din væg. Hvis du skal have en tekniker ud, skal vi nok kontakte dig – du skal bare læne dig tilbage. Du vil blive kontaktet af din fibernetudbyder hhv. Aura eller FIbia, der finder en dag for installation af en fiberboks, når det passer ind i din kalender. Hvis du vil vide mere om hele bestillingsforløbet, kan du kontakte os på kundeservice@kazoom.dk 

Hvor skal fiberboksen placeres?

Når din fiberboks skal installeres, får du besøg af en tekniker fra Fibia. Her aftaler du sammen med teknikeren, hvor fiberboksen skal installeres. Typisk placeres fiberboksen på bagsiden af den ydervæg, der vender ud mod vejen. Du har så mulighed for at forbinde din router med fiberboksen og placere din router dér, hvor det giver bedst mening for dig. Når du har bestilt Kazoom, vil du efter bestilling modtage yderligere information om installeringen af dit nye fibernet.

Hvad er hastigheden på mit internet?

Hos KAZOOM giver vi dig 1000/1000 Mbit/s, men du vil under optimale forhold kunne måle 900/900 Mbit/s. ‘Og hvorfor dét?’, tænker du sikkert. Dét kan vi da godt forstå, at du tænker. Kort fortalt skyldes det, at det teknisk set ikke er muligt at kunne levere alle 1000/1000 Mbit/s, så alle kan anvende dem.

Kan jeg få 1000/1000 Mbit/s trådløst på mit wi-fi?

At opnå 1000/1000 Mbit/s på en trådløs forbindelse er, helt ærligt, vanskeligt. Det kræver en længere teknisk forklaring, men den korte version er, at det afhænger af dit eget udstyr og din bolig. I forhold til udstyret vil du typisk kunne opnå en hastighed på max 300/300 Mbit/s på almindeligt udstyr – vel at mærke, når du er på en trådløs internetforbindelse. Hvis du har brug for at kunne opnå en højere hastighed på dit trådløse netværk, skal du investere i noget bekosteligt udstyr. I forhold til din bolig vil eksempelvis en betonvæg have indflydelse på hastigheden af dit wi-fi. Dit wi-fi-signal vil forringes af en betonmur, fordi signalet helt enkelt har svært ved at bryde igennem beton.